Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
Et minne fra Sentralarkivet - august 1959
Minne fra Heidi Haave (2010-11-18)Heidi i Journalarkivet

Jeg har lyst til å dele et minne fra det nye Sentralarkivet som startet i august i 1959 i Høyblokka. . Vi var en av de aller første som flyttet inn. Høyblokka var ferdig bygd, men ikke åpnet enda.

Alle journaler så langt tilbake som fra 1945 skulle ha nye omslag, som fulgte fødselsdata. Jobben min var å skrive de nye omslagene. Dette var min første jobb etter realskole og handelskolen. Jeg var bare 19 år gammel og svært stolt av jobben min. Sammen med sjefen min Inger Soknes la jeg opp det nye journalarkivet.

Så en dag fikk vi besøk av en journalist fra Adresseavisen. Han tok både bilder og skrev et lite stykke om oss damene nede i arkivet. ”Inger Soknes er i full sving med å skrive nye omslag for sykejournalene. Hedi Haave sørge for at de kommer dit de skal, skrev han.

Jeg syns det var stor stas å komme i avisa som av de aller første som jobba i den nye Høyblokka, men ble litt lei meg når jeg leste oppslaget nøyere. Jeg hadde vitterligen skrevet alle omslagene, men i avisa ble jeg framstilt som en diskenspringer. Jeg var bare 19 år og sjenert, og på den tiden var det ikke vanlig å kreve sin rett og være så synlig, når sjefene snakket.

OG forresten, er det ikke sånn sjefer er da ? Det tar æren for alt det vi andre gjør, uten blygsel.

Heidi Haavehoyblokka@hoyblokka.no