Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
Første gang på sykehus.
Minne fra Alfredo (2010-09-03)

Jeg var fire år og lå hjemme med høy feber og pustebesvær. Lege ble tilkalt, og han kastet ett blikk på meg og sa: "Ring ambulanse!"Flimrende minner av en tur i ambulanse avløses av å bli lagt i surstoffstelt et sted oppe i Høyblokka (Jeg visste jo ikke at det var der jeg var på det tidspunktet, men...) Mens jeg lå der i det forferdelige og varme plastteltet og gråt, ble foreldrene mine resolutt skysset ut av en mørkhudet sykepleier/lege med kastemerke i pannen. Foreldre hadde ikke noe på sykehus å gjøre utenom besøkstiden den gangen. Dette var forøvrig den første gangen jeg så en mørkhudet person, og følelsen av å være på et fremmed sted ble ikke mindre av dette. Deretter ble jeg forlatt i det klamme, varme teltet, mens jeg gråt og sparket meg i søvn.
Da jeg våknet om morgenen var det lyst i rommet og plastduken som hadde plaget meg sånn var tatt vekk. Døren ut til korridoren sto åpen, og en gutt og en jente satt og lekte med biler på gulvet utenfor. Da de oppdaget at jeg var våken reiste de seg og kom bort i døråpningen. Der sto de litt, før de spyttet inn i rommet til meg og forsvant.
Så for min del: Riv skiten!

1 kommentar(er):
RE:første gang på sy...
Skrevet av Lars (2010-09-06)

Du fikk gratis legehjelp og sykehus, høres ut som om det kanskje reddet livet ditt også,(?) men du møtte en mørkhudet, og noen som spyttet på gulvet. Ville du heller vært uten? Snodig...hoyblokka@hoyblokka.no