Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
Radio-overført dåp
Minne fra Inger Lise Døvle (2010-12-07)Dåp 1997

Min mann, Hans Andreas Ervik, lå på SLB (Seksjon for Lindrende Behandling)da vår sønn, Andreas, skulle døpes i 97'. Sykepleier Kari Melby og jeg trakk lodd om hvem av oss som skulle stelle hvem - far eller sønn - før dåpen. Husker ikke hvem som vant hvem! På bildet er vi på vei fra Kreftbygget til 4. etasje i Høyblokka. Gudstjenesten ble radiooverført og holdt av Erling Tronvik. Det var en av de få dåpssermoniene han hadde holdt ved RiT som ikke var nøddåp. Halveis i seremonien kom jeg på at vi hadde avglemt dåpskluten Andreas hadde fått fra Byåsen menighet, og sendte sporenstreks min søster avgårde for å hente den. Hun hadde gått strekningen kun én gang før..... "Ooopps," tenkte jeg og krysset fingrene. Da Tronvik ba om at barn,foreldre og faddere skulle komme fram, måtte jeg hviske: "Vi mangler én!" Sporty, gliste Tronvik bredt, kremtet og sa: "Da tar vi to vers til av den siste salmen!"
All honnør til Erling Tronvik, som i tillegg ordnet både med mat og pynt til festen etterpå i lokalene til SLB. Pasientene ved avdelingen var blitt advart om at det kunne bli litt støy av lekende barn. Aldri har det vel vært så mange dører på vidt gap på en sengepost! Kaffe og kaker ble det både på dåpsgjester, pasienter og ansatte.

2 kommentar(er):
IngerLise
Skrevet av Kari Melby (2010-12-08)

Jeg vant Hans. Du vant Andreas. Noen minner sitter klistrert. Takk for at jeg fikk dele denne dagen med dere!

Takk for minnet
Skrevet av Barbro Rønning (2010-12-07)

Hei !

Tusen takk for at du delt minnet ditt med oss alle. Det er djupt rørende- og samtidig så fullt av livskraft.

Vi håper du har anledning til å delta i vår Minneforestiling Lille-Nyttårsaften klokka seks. Det kan godt hende vi bruker minner ditt, og håper du isåfall syns det er ok?

Med vennlig hilsen

Barbro Rønninghoyblokka@hoyblokka.no