Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
De 3 P'er
Minne fra Øystein Farbu (2010-12-04)

Mitt forhold til Høyblokka kan på en måte oppsummeres med bokstaven P ganger 3. Den første p'en står for pårørende. En svært varm augustdag i 1994 tok livet til min kjære mor slutt på et rom på B8. Hun hadde fått påvist hjerteflimmer tidligere på året og kanskje var det rekordtemperaturen på nærmere 32 grader dagen før som ble for mye for henne. Bare knapt 2,5 år senere fikk så min far hjertestans på vei til en begravelse av alle ting. Selv om man fikk igang hjertefunksjonen hans igjen, kom han aldri til bevissthet igjen og etter noen dager utåndet han etter at respiratoren ble slått av.
P nr. 2-pasient inntraff da jeg en sommerdag i 1996 syklet meg av og brakk venstre arm. Bruddet var såpass komplisert at jeg måtte legges inn og opereres.
Så var det P nr.3 : Siden 2005 har jeg jobbet på St.Olavs som portør og har fått oppleve hvordan det var å ferdes i byggene som nå er borte, som gamle og trange Nevrologen, Røde Kors med gynekologisk og øye pol,lungeavdelingen, det gamle kjøkkenet og gamle Barneklinikken. Nå er snart høyblokka også et minne slik som disse, og som pårørende, pasient og portør gir jeg med dette en siste honnør til de 12 etasjene som har betydd så mye for Trondheims befolkning og meg selv. Millioner av minner lever videre....


1 kommentar(er):
Frodig minne
Skrevet av Barbro Rønning (2010-12-05)

Hei !

Takk for frodig minne som vi har veldig lyst til å bruke i Minneforestillingen Lille -Nyttårsaften. Med dine tre roller ble det både sykehushistorie og byhistorie- på en og sammen gang.

Velkommen til minneforestilling Lille - Nyttårsaften.

For Høyblokkgjengen

Barbro RØnninghoyblokka@hoyblokka.no