Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
Heart and Love- en hyllest til Liv Hatle
Minne fra Helge Vladimir Tiller (2010-11-05)

Fire medfødte hjertefeil-høres ut som et mareritt!Men jeg lever I DAG også, nesten 70 år gammel.Har nettopp vært hos spesialisten her i Oslo-og fått grei beskjed: Testene var OK.Lev som før,ta medisinene og se lyst på Livet og menneskene.(Har ikke brukt hjertemedisin før NÅ!)

Disse mine ord tilegnes Liv Hatle, visstnok Norges mest kjente, og dyktigste hjerteforsker. Hos henne fikk jeg tatt ultralyd av hjertet for over 40 år siden---Et varmt, vennlig ansikt,du verden for en god utstråling.Men jeg registrerte at det var undersøkelsen og vitebegjæret som sto i fokus hos denne forskeren, og ikke mitt behov for å høre: "Dette er helt ufarlig." Dette minnet fra Høyblokka følger meg, og har fulgt meg siden, også fordi andre fagfolk som tar "en titt" på mitt hjerte, ofte sukker i dyp beundring :"Tenk, han har vært undersøkt av DR. Hatle!"

I min fantasi tenker jeg at LIV følger meg i dag også-fra et eller annet sted der oven nikker hun i dyp trygghet-og sier til seg selv: Hva var det jeg tenkte-Han vil nok leve lenge! Dr. Hatle beordret ingen tabletter--hennes ansikt, som utstrålte varme og kjærlighet, var den beste medisin som fantes og FINNES!

1 kommentar(er):
Viktig budskap
Skrevet av Barbro Rønning (2010-11-05)

Tusen takk for et varmt og rørende minne med et viktig budskap!

Med vennlig hilsen Høyblokka -post mortem

Barbro Rønninghoyblokka@hoyblokka.no