Minneforestilling Minneblogg Forskning Prosjektet Folk i prosjektet Siste nytt Bruksanvisning
Gamle A4
Minne fra kari Melby (2010-10-27)

Jeg begynte å jobbe på kirA4 i 1975. Søater Elinor var " mor " og avdelingssykepleier og hun tok godt vare på alle som kom til avdelingen, både sykepleiere, pasienter og pårørende. Elinor gikk i sin NKSuniform med stivabelte og tupert hår under hetta. Legene på avdelingen fikk alltid nyte godt av hennes omtanke. Hun visste råd da Skaanes og Teigum kom med sin hypokafemi hver morgen. Hver tirsdag hadde hun senvakt for da var det " bladdag ", som Kibsgaard kalte det. Husk, det kom nye ukeblad på tirsdag i den tiden.
Vi gikk rundturnus i den tiden med 7 ( syv ) nattevakter i strekk hver 6 ( sjette ) uke! Det var ikke lett å holde seg våken natt etter natt i en hel uke, men gamle nattoversøster Agnes hadde hjerte for oss og hjalp oss så godt hun kunne.
Da det led ut i de små timer sendte vi appelsiner i rørposten til porten og vi fikk avisa tidlig, tidlig i retur til avdelingen. Martin var sjeriffen om natta. Vi var med han da vi måtte kjøre ned i kjelleren til det rommet langt borti gangen der nøkkelen låg oppå dørkarmen. Han skremte en hjelpepleier til gangs en natt nedi der. Fy på seg!
Og jo flere rom vi hadde stelt før kl 06 jo " bedre sykeleiere " var vi.
Jeg lærte mye av søster Elinor og Erichsen og Fortun og Axel Sanderud.

1 kommentar(er):
Elinor
Skrevet av Kari Melby (2010-12-08)

I dag traff jeg Elinor i byen, flott og aktiv som hun alltid har vært. Hun var lei seg for at hun ikke hadde fått gitt en oppmerksomhet i anledning Sanderuds dødsfall i forrige uke.hoyblokka@hoyblokka.no